Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IDF: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε καθολική εκκλησία στο Ισραήλ

Αντιαρματικός πύραυλος από τον Λίβανο έπληξε την εκκλησία, τραυματίζοντας έναν άμαχο, αναφέρεται σε ανάρτηση του ισραηλινού στρατού. Εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν.

IDF: Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε καθολική εκκλησία στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε εκκλησία του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός. «Ένας αντιαρματικός πύραυλος από τον Λίβανο έπληξε απευθείας την εκκλησία, τραυματίζοντας έναν άμαχο», προστίθεται στην ανάρτηση.

Πρόκειται για την Παναγία του Ικρίτ, καθολική εκκλησία που δεν ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όχι ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο ισραηλινός στρατός.

Ακόμα, αναφέρεται πως «αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο μια ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και παραβίαση της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας».

Εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, αφού έφτασαν για να απομακρύνουν τον άμαχο που τραυματίστηκε στην επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον της εκκλησίας.

Καθώς τα στρατεύματα έφτασαν στο σημείο, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε επιπλέον πυραύλους, τραυματίζοντας εννέα στρατιώτες, γράφουν οι Τimes of Israel. Ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, προστίθεται.

Οι κάτοικοι του Ικρίτ εκδιώχθηκαν από τη γη τους από τον ισραηλινό στρατό μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Η εκκλησία και ένα κοιμητήριο είναι ό,τι απομένει από το χωριό, το οποίο ισοπεδώθηκε τα Χριστούγεννα του 1951, ώστε να εμποδιστούν οι κάτοικοι να επιστρέψουν έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ, και άλλοι 13 στο Ισραήλ, εκ των οποίων οι 9 ήταν στρατιώτες. Σήμερα τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι από ισραηλινά πυρά στην κοινότητα Τουλίν του Λιβάνου, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο NNA, αναφέρει το ΑΠΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v