Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μολδαβία: Αποχωρεί από την Κοινότητα Ανεξάρτητων Κρατών ως το τέλος του 2024

Η χώρα έχει ήδη περιορίσει τη συμμετοχή της στον ΚΑΚ, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σχεδόν όλες οι αξιολογήσεις δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής Ντόινα Γκέρμαν.

Μολδαβία: Αποχωρεί από την Κοινότητα Ανεξάρτητων Κρατών ως το τέλος του 2024

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας σκοπεύει, έως τα τέλη του 2024, να αποχωρήσει από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), τον μετασοβιετικό οργανισμό στον οποίο είναι μέλος.

Την ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του κοινοβουλίου, Ντόινα Γκέρμαν, το στο Exclusiv-TV, μεταδίδει το Reuters.

Το ότι έχουμε θέσει ως στόχο να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες αποχώρησης ως το 2024, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις, επεσήμανε ωστόσο η Γκέρμαν. Όμως «ως επί το πλείστον, σχεδόν όλες οι αξιολογήσεις των επιμέρους υπουργείων δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο», πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή έρχεται αφότου η Δημοκρατία της Μολδαβίας περιόρισε τη συμμετοχή της στην ΚΑΚ από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση του Κισινάου έχει ήδη καταγγείλει δεκάδες συμφωνίες με αυτόν τον οργανισμό και ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το 2024 δεν θα καταβάλλει πλέον τη συνεισφορά της στην ΚΑΚ, συνεισφορά που μείωσε για το τρέχον έτος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v