Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση New York Times: Ο πόλεμος στο Ισραήλ στοιχίζει στον Μπάιντεν

Το 57% των ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν την πολιτική του Μπάιντεν έναντι του Ισραήλ. Εμπιστεύονται περισσότερο τον Τραμπ για τη διαχείριση της κρίσης στη Γάζα. Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Δημοκρατικού προέδρου.

Δημοσκόπηση New York Times: Ο πόλεμος στο Ισραήλ στοιχίζει στον Μπάιντεν

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χειρίζεται την αιματηρή σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College, με τους νεότερους Αμερικανούς να είναι πολύ πιο επικριτικοί από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους όσον αφορά την απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στον πόλεμο. 

Ειδικότερα, το 33% των ψηφοφόρων εγκρίνουν τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει ο Μπάιντεν τη σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ το 57% δεν την εγκρίνει. Το 10% των ερωτώμενων απάντησε ότι δεν γνωρίζει ή αρνήθηκε να απαντήσει. 

Το 38% απάντησε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Μπάιντεν για την καλύτερη αντιμετώπιση της σύγκρουσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι υψηλότερο, στο 46%. 

Στους ψηφοφόρους μεταξύ 18 και 29 ετών, περίπου τα τρία τέταρτα δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο που έχει χειριστεί ο Μπάιντεν τον πόλεμο στη Γάζα. Και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην ηλιακιακή αυτή ομάδα λένε σε ποσοστό 49% ότι θα ψηφίσουν τον Τραμπ, έναντι 43% για τον Μπάιντεν. 

Συνολικά, μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο Τραμπ προηγείται έναντι του Μπάιντεν στην πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, 46% έναντι 44%.

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν έχει πέσει στο 37%, δύο μονάδες κάτω από τον Ιούλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v