Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Μπάιντεν

Μόλις το 34% εγκρίνει την απόδοση του Μπάιντεν, από 54% στην αρχή της προεδρίας του πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Μπάιντεν

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τζο Μπάιντεν βούτηξε σε ιστορικό χαμηλό, εν μέσω ανησυχιών για τις υψηλές τιμές και την ασφάλεια στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μόλις το 34% εγκρίνει την απόδοση του Μπάιντεν, από 54% στην αρχή της προεδρίας του πριν από σχεδόν τρία χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Monmouth που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικανών αποδοκιμάζουν τους χειρισμoύς του Μπάιντεν για τον πληθωρισμό και τη μετανάστευση. Οι Δημοκρατικοί, που τείνουν να εγκρίνουν τις πολιτικές του προέδρου, είναι διχασμένοι ως προς την ασφάλεια των συνόρων.

Περίπου τρεις στους 10 Αμερικανούς λένε ότι ο Μπάιντεν δίνει προτεραιότητα στα θέματα πολιτικής που είναι πιο σημαντικά για αυτούς. Αυτό συγκρίνεται με το 41% που ανέφερε ότι αισθάνεται έτσι για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου πριν από τέσσερα χρόνια.

Αυτό το χάσμα υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Μπάιντεν για μια πιθανή ρεβάνς εναντίον του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v