Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντιλ της Nippon Steel για εξαγορά της US Steel έναντι $14,1 δισ. 

Η επιθετική δέσμευση της Nippon Steel για την αμερικανική χαλυβουργία είναι μέρος ενός αυξανόμενου κύματος ιαπωνικών εξαγορών στο εξωτερικό, οι οποίες επιταχύνονται παρά την αδυναμία του γεν.

Ντιλ της Nippon Steel για εξαγορά της US Steel έναντι $14,1 δισ.

Η Nippon Steel συμφώνησε να εξαγοράσει την US Steel σε μια συμφωνία που αποτιμά την αμερικανική αντίπαλό της στα 14,1 δισ. δολάρια, στη μεγαλύτερη εξαγορά του ιαπωνικού ομίλου που έχει κάνει ποτέ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ιαπωνικός όμιλος είπε ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την US Steel σε συναλλαγή με μετρητά στα 55 δολάρια ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει premium 40% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της αμερικανικής χαλυβουργίας την Παρασκευή.

Η επιθετική δέσμευση της Nippon Steel για την αμερικανική χαλυβουργία είναι μέρος ενός αυξανόμενου κύματος ιαπωνικών εξαγορών στο εξωτερικό, οι οποίες σύμφωνα με τους τραπεζίτες επιταχύνονται παρά την αδυναμία του γεν.

Η US Steel εξέταζε στρατηγικές επιλογές από τις αρχές της φετινής χρονιάς. Τον Αύγουστο απέρριψε μια προσφορά εξαγοράς 7,32 δισ. δολαρίων από την αντίπαλο Cleveland-Cliffs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v