Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχηγός Χαμάς: Δεν υπάρχει λύση χωρίς εμάς στη Γάζα

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε κάθε ιδέα ή πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας που θα ανοίγει δρόμο για διευθέτηση στην παλαιστινιακή πατρίδα, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Ισμαήλ Χανίγια.

Αρχηγός Χαμάς: Δεν υπάρχει λύση χωρίς εμάς στη Γάζα

Ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι οποιαδήποτε διευθέτηση στη Γάζα χωρίς τη Χαμάς είναι «αυταπάτη», μεταδίδει το Reuters.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε κάθε ιδέα ή πρωτοβουλία για τον τερματισμό της (ισραηλινής) επιθετικότητας που θα ανοίγει δρόμο για διευθέτηση στην παλαιστινιακή πατρίδα, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε επίσης ο Χανίγια.

Η Χαμάς είναι ευγνώμων για τη στάση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος έχει επανειλημμένα ζητήσει κατάπαυση του πυρός, ενώ χαιρετίζει το σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, είπε ο Χανίγια.

Παράλληλα, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κοέν όσο και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσαν ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο «με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη», μετά τη χθεσινή μη δεσμευτική ψηφοφορία του ΟΗΕ που απαίτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Συνεχίζουμε μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη, μέχρι την εξάλειψη της Χαμάς» – ακόμη και μπροστά στη διεθνή πίεση. «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», είπε ο Νετανιάχου σε στρατιώτες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 18.608 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Η ικανότητα της παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι η δυνατότητά της να παράσχει ανθρωπιστική βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v