Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ε.Ε. «ξεπαγώνει» κονδύλια €10 δισ. για την Ουγγαρία

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα ξεμπλοκάρει τα κονδύλια μετά την ψήφιση νόμων από την ουγγρική κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Παραμένουν «παγωμένα» €21 δισ.

Η Ε.Ε. «ξεπαγώνει» κονδύλια €10 δισ. για την Ουγγαρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ξεμπλοκάρει κονδύλια 10 δισ. ευρώ για την Ουγγαρία, μια μεγάλη νίκη για τον Βίκτορ Όρμπαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία την οποία ο Ούγγρος ηγέτης απειλεί να τορπιλίσει με βέτο. 

Τα κονδύλια, περίπου το ένα τρίτο των συνολικών κοινοτικών πόρων που αποφάσισε να παγώσει πριν από ένα χρόνο η Ε.Ε., αποδεσμεύτηκαν την Τετάρτη μετά την ψήφιση νόμων από την ουγγρική κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ανέφερε σε ανακοίνωση η Κομισιόν. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε, ωστόσο, ότι η Ουγγαρία δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις για την αποκατάσταση των παραβιάσεων του κράτους δικαίου, το οποίο σημαίνει ότι θα συνεχίσει να μην έχει πρόσβαση σε τρία προγράμματα ύψους 6,3 δισ. ευρώ

Μαζί με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, το σύνολο των κονδυλίων που παραμένουν «παγωμένα» για την Ουγγαρία ανέρχεται σε 21 δισ. ευρώ, σημείωσε η Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v