Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκός καπνός στη Γερμανία για τον προϋπολογισμό

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας το μεσημέρι.

Λευκός καπνός στη Γερμανία για τον προϋπολογισμό

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας σφράγισε τη συμφωνία για το αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο του 2024 μετά από έναν τελευταίο γύρο συνομιλιών χθες το βράδυ, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Bloomberg.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας το μεσημέρι, συμπλήρωσαν.

Η τρικομματική συμμαχία του Σολτς παλεύει εδώ και εβδομάδες με την αναταραχή που προκλήθηκε από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που απαγόρευσε τη χρήση κεφαλαίων που προέρχονταν από Ταμείο για την πανδημία.

Η απόφαση-σοκ της 15ης Νοεμβρίου του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ανέτρεψε την πρακτική δεκαετιών της χρήσης ειδικών ταμείων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v