Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουσκ: Θα τερματίσω την απομόνωση της Πολωνίας εντός ΕΕ

Ο νέος συνασπισμός θα εξασφαλίσει ότι η χώρα «θα επιστρέψει στη θέση που θα έπρεπε να έχει» στην Ευρώπη, θα παραμείνει στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και θα στηρίξει σθεναρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να αμύνεται στη Ρωσία, είπε, ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του.

Τουσκ: Θα τερματίσω την απομόνωση της Πολωνίας εντός ΕΕ

Ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ δεσμεύτηκε να τερματίσει την απομόνωση της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει τη διατλαντική συμμαχία, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας στο κοινοβούλιο σήμερα Τρίτη ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, ο Τουσκ είπε ότι ο νέος συνασπισμός θα εξασφαλίσει ότι η Πολωνία «θα επιστρέψει στη θέση που θα έπρεπε να έχει» στην Ευρώπη, θα παραμείνει στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και θα στηρίξει σθεναρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να αμύνεται στη Ρωσία.

Ο Τουσκ είπε στους βουλευτές στη Βαρσοβία ότι «όποιος αμφισβητεί τη θέση της Πολωνίας στην ΕΕ, όποιος στοιχηματίζει σε ένα τρομερό παιχνίδι απομόνωσης και μοναξιάς», «θέτει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη συμφέροντα της δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v