Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεμένει από επιλογές για χρήματα η Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να απευθύνει επείγουσα έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου, που καθυστερούν την πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για πάνω από 60 δισ. δολάρια.

Ξεμένει από επιλογές για χρήματα η Ουκρανία

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στο Κίεβο προσπαθούν να βρουν πώς μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, εάν οι σύμμαχοί της δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στη βοήθεια που έχουν υποσχεθεί. Οι επιλογές είναι γεμάτες ρίσκο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η χρηματοοικονομική εργαλειοθήκη περιλαμβάνει αύξηση των φορολογικών εσόδων, μια προφανή πρόκληση σε μια πληγωμένη οικονομία ή περικοπή δαπανών. Οι επιλογές νομισματικής πολιτικής θα υποτιμήσουν το ουκρανικό νόμισμα ή θα οδηγήσουν στην κεντρική τράπεζα, μια κίνηση που, όπως είπε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Serhiy Marchenko, θα είχε «αρνητικές συνέπειες».

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να απευθύνει επείγουσα έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που καθυστερούν πάνω από 60 δισ. δολάρια που πρότεινε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Εν τω μεταξύ, το πακέτο των 50 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπλοκάρεται από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ως μέρος μιας ευρύτερης μάχης για τον προϋπολογισμό του μπλοκ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v