Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ

Δεν μπορώ να συνεχίσω στη θέση μου όταν έχω τόσο μεγάλες διαφωνίες με την κατεύθυνση της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, τόνισε ο Τζένρικ.

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ

Ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ, υπέβαλε την παραίτησή του, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κατέθεσε νομοσχέδιο σχετικά με την πολιτική των απελάσεων μεταναστών στη Ρουάντα. 

Όπως μεταδίδει το Sky News, ο Τζένρικ παραιτήθηκε καθώς το νομοσχέδιο που έχει στόχο την εφαρμογή του σχεδίου των απελάσεων μεταναστών στη Ρουάντα μετά την απόρριψη της αρχικής εκδοχής του από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν περιλαμβάνει τελικά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Την επιλογή αυτή προέκρινε η δεξιά πτέρυγα των Συντηρητικών.

Σε επιστολή του προς τον Σούνακ ο Τζένρικ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δεν πηγαίνει όσο μακριά πρέπει. «Δεν μπορώ να συνεχίσω στη θέση μου όταν έχω τόσο μεγάλες διαφωνίες με την κατεύθυνση της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Τζένρικ.

Η παραίτηση του Τζένρικ αυξάνει την πίεση στον πρωθυπουργό Σούνακ, ο οποίος καλείται να είναι ακόμη πιο σκληρός στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v