Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κέντρο της Χαν Γιουνίς ο ισραηλινός στρατός

Μεραρχία αλεξιπτωτιστών, ταξιαρχία καταδρομών και επίλεκτο σύνταγμα πυροβολικού διεισδύουν στην πόλη του νότου της Γάζας, η οποία χαρακτηρίζεται ορμητήριο τρομοκρατών. «Σκοτώσαμε πολλά ηγετικά στελέχη της Χαμάς».

Στο κέντρο της Χαν Γιουνίς ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι η 98η Μεραρχία ηγείται της χερσαίας επίθεσης κατά της Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, καθώς στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την πόλη Χαν Γιουνίς και έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν εντός του αστικού ιστού.

Η 98η Μεραρχία αποτελείται από δυνάμεις αλεξιπτωτιστών —τόσο από τον μόνιμο στρατό όσο και από τις εφεδρείες— καθώς και από την Ταξιαρχία Καταδρομών και επίλεκτο σύνταγμα πυροβολικού. Η είσοδος της 98ης Μεραρχίας στη Γάζα σημαίνει ότι τώρα επιχειρούν τέσσερις μεραρχίες των IDF στη Λωρίδα, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Ο IDF αναφέρει ότι η Μεραρχία «ξεκίνησε συνδυασμένη επίθεση στην περιοχή της Χαν Γιουνίς, ενάντια σε πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Οπως λένε, μέσα σε λίγες ώρες τα στρατεύματα διέλυσαν τις άμυνες της ταξιαρχίας της Χαμάς, περικύκλωσαν την πόλη και άρχισαν να διεισδύουν στο εσωτερικό της.

Τα στρατεύματα που ηγήθηκαν της επίθεσης κατέλαβαν προπύργια της Χαμάς, εντόπισαν οπλισμό και υλικό πληροφοριών, προσθέτει ο IDF.

Σύμφωνα με τον IDF, τα στρατεύματα της 98ης Μεραρχίας έχουν σκοτώσει «πολλά» στελέχη της Χαμάς σε χερσαίες μάχες και αεροπορικές επιδρομές, ενώ έχουν εντοπίσει και καταστρέψει 30 υπόγειες σήραγγες.

Παράλληλα, πραγματοποιούν «στοχευμένες επιδρομές στην καρδιά της πόλης», σκοτώνοντας στελέχη της Χαμάς και καταστρέφοντας την υποδομή της τρομοκρατικής ομάδας.

Σε μια από τις επιχειρήσεις, ο ισραηλινός στρατός λέει ότι χτυπήθηκε αποθήκη όπλων μέσα σε τζαμί.

Η ταξιαρχία της Χαν Γιουνίς είναι «μία από τις δύο ισχυρότερες της Χαμάς», υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, ενώ η πόλη της νότιας Γάζας αποτελεί ορμητήριο τρομοκρατών, συμπληρώνει.

«Όλη η ηγεσία της Χαμάς —πολιτική και στρατιωτική, όπως οι Γιαχία Σινγουάρ, Μοχάμεντ Σινγουάρ και Μοχάμεντ Ντέιφ— μεγάλωσαν στην περιοχή», προσθέτει ο IDF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v