Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Χαν Γιουνίς

«Σήμερα η σφοδρότερη μέρα μαχών στη Γάζα». Εντατικές αεροπορικές επιδρομές και διαρκείς μάχες από βορρά σε νότο. Εισβολή στη Χαν Γιουνίς. Τουλάχιστον 45 νεκροί από βομβαρδισμό σπιτιών στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Χαν Γιουνίς

Ισραηλινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από μαχητικά αεροσκάφη που έχουν ρίξει εκατοντάδες βόμβες και άλλα πυρομαχικά, εμπλέκονται στη σφοδρότερη ημέρα μαχών μετά την έναρξη της εισβολής τους στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα το απόγευμα Ισραηλινός ανώτερος στρατιωτικός διοικητής.

«Βρισκόμαστε στην πιο έντονη μέρα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης», δήλωσε ο στρατηγός Γιαρόν Φίνκελμαν, επικεφαλής των δυνάμεων των IDF που διεξάγουν επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ισραηλινές δυνάμεις μάχονται στη Τζαμπαλίγια, βόρεια της πόλης της Γάζας, και στη Σουτζάγια, ανατολικά της πόλης, και τώρα πολεμούν επίσης στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της Τζαμπαλίγια, στην καρδιά της Σουτζάγια, και τώρα επίσης στην καρδιά της Χαν Γιουνίς», είπε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη Χαν Γιουνίς, καθώς ο πόλεμος οδεύει προς νέα φάση μετά την επταήμερη εκεχειρία που είχε στόχο την επιστροφή κάποιων ομήρων.

«Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή της Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

«Ελέγχουμε πολλά προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τώρα επιχειρούμε κατά των προπυργίων της στον νότο», δήλωσε.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε κατοικίες στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

«Σαρανταπέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σπίτια τριών οικογενειών στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ μεταφέρθηκαν νεκροί», δήλωσε στο Reuters ο δρ Εϊγάντ αλ Τζάμπρι, διοικητής του νοσοκομείου Σουχάντα αλ Ακσα στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v