Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψαλίδι» στα επενδυτικά σχέδια των γερμανικών εταιρειών

Ο δείκτης καθαρών επενδυτικών σχεδίων του Ifo μειώθηκε από τις 14,7 μονάδες τον Μάρτιο στις 2,2 μονάδες τον Νοέμβριο.

«Ψαλίδι» στα επενδυτικά σχέδια των γερμανικών εταιρειών

Οι γερμανικές εταιρείες έχουν περικόψει τα επενδυτικά τους σχέδια, σύμφωνα με νέα έρευνα που καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι εξαμηνιαία έρευνα που διεξάγει σε γερμανικές εταιρείες, η οποία στηρίζεται σε απαντήσεις από 5.000 εταιρείες, διαπίστωσε ότι είχαν «μειώσει σημαντικά τα επενδυτικά τους σχέδια» για φέτος και το επόμενο έτος.

Eιδικότερα, ο δείκτης καθαρών επενδυτικών σχεδίων του Ifo μειώθηκε από τις 14,7 μονάδες τον Μάρτιο στις 2,2 μονάδες τον Νοέμβριο.

«Το επενδυτικό κλίμα έχει επιδεινωθεί αισθητά», δήλωσε η Λάρα Ζάργκες στο Ifo, κατηγορώντας «το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης, την ασθενή ζήτηση και την αβεβαιότητα της οικονομικής πολιτικής».

Η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου τον περασμένο μήνα, η οποία άφησε την κυβέρνηση με «τρύπα» 60 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της, έχει αυξήσει την αβεβαιότητα των εταιρειών σχετικά με το πόση υποστήριξη θα λάβουν από το Βερολίνο το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v