Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάταγμα Πούτιν: Διώχνει τους ξένους μετόχους από τη διαχείριση του αεροδρομίου Αγ. Πετρούπολης

Διέταξε τη μεταφορά όλων των δικαιωμάτων διαχείρισης του αεροδρομίου Pulkovo από ξένους μετόχους, στους οποίους περιλαμβάνονται η γερμανική Fraport και το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, σε μια νέα ρωσική οντότητα.

Διάταγμα Πούτιν: Διώχνει τους ξένους μετόχους από τη διαχείριση του αεροδρομίου Αγ. Πετρούπολης

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη μεταφορά όλων των δικαιωμάτων διαχείρισης του αεροδρομίου Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης από ξένους μετόχους, που περιλαμβάνουν τη γερμανική Fraport και το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, μεταφέροντας τα μερίδιά τους σε μια νέα ρωσική οντότητα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη, τα μερίδια του κυπριακού σχήματος που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης θα ενοποιηθούν σε μια νέα εγχώρια εταιρεία. Οι υφιστάμενοι επενδυτές, οι οποίοι περιλαμβάνουν επίσης κοινοπραξία με το κρατικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment, θα διατηρήσουν τα μερίδιά τους, αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω της «απειλής για τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας που προκύπτει από την παραβίαση υποχρεώσεων από ορισμένα ξένα νομικά πρόσωπα», αναφέρεται στo διάταγμα. Ο Πούτιν είπε επίσης στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα νέο φορέα διαχείρισης για τον φορέα εκμετάλλευσης του Pulkovo.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v