Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει ελαφρώς η διάθεση των καταναλωτών στη Γερμανία

Μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης, το καταναλωτικό κλίμα σταθεροποιείται καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και δεν υπάρχουν σημάδια βιώσιμης ανάκαμψης τους επόμενους μήνες.

Ανακάμπτει ελαφρώς η διάθεση των καταναλωτών στη Γερμανία

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να ανακάμψει κάπως τον Δεκέμβριο και να διαμορφωθεί στο -27,8, από το αναθεωρημένο ποσοστό του Νοεμβρίου του -28,3, σύμφωνα με κοινή έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο της Νυρεμβέργης.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1 μονάδες και να διαμορφωθεί στο -2,3. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος προβλέπεται να υποχωρήσει 1,4 μονάδες στις -16,7.

«Μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης, το καταναλωτικό κλίμα σταθεροποιείται καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και δεν υπάρχουν σημάδια βιώσιμης ανάκαμψης τους επόμενους μήνες. Η διάθεση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ανησυχία», προειδοποίησε ο ειδικός καταναλωτών της NIM, Rolf Burkl.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v