Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδια λιτότητας πυροδοτούν διαδηλώσεις και κλείσιμο σχολείων στην Τσεχία

Τα περισσότερα σχολεία παραμένουν κλειστά -ζητούν περισσότερη κρατική χρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες σχεδιάζουν συμβολική απεργία για να στηρίξουν τα συνδικάτα.

Σχέδια λιτότητας πυροδοτούν διαδηλώσεις και κλείσιμο σχολείων στην Τσεχία

Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις δημόσιας δυσαρέσκειας μετά την πτώση του κομμουνισμού αντιμετωπίζει η Τσεχία, καθώς τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών και τις αυξήσεις φόρων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι βασικά στην ατζέντα της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, χιλιάδες σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά σε όλη τη χώρα σήμερα Δευτέρα. Συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στην ημέρα στην Πράγα.

Οι διαμαρτυρίες είναι μια αντίδραση σε πακέτο περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προώθησε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Petr Fiala, η οποία στοχεύει να μειώσει στο μισό το δημοσιονομικό έλλειμμα σε δύο χρόνια, ακόμη και καθώς η οικονομία των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v