Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: «Ανοχή» στον Βίλντερς δίνει το κόμμα του Ρούτε

Απογοητευτική χαρακτήρισε ο Βίλντερς την απόφαση του Κόμματος για την Ελευθερία, λέγοντας ότι η διακυβέρνηση είναι καλύτερη από την ανοχή.

Ολλανδία: «Ανοχή» στον Βίλντερς δίνει το κόμμα του Ρούτε

Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε απέρριψε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τον αντι-ισλαμιστή λαϊκιστή Γκερτ Βίλντερς.

Η απόφαση δυσχεραίνει τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Βίλντερς, το οποίο προκάλεσε πολιτικό σεισμό αφού κέρδισε περισσότερες έδρες από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στις εκλογές της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Ρούτε, με επικεφαλής την Ντιλάν Γεσιλγκιόζ, ανέφεραν, ωστόσο, ότι ενδέχεται να προσφέρουν στήριξη σε μια κυβέρνηση Βίλντερς σε μεμονωμένες ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

«Οι μεγάλοι νικητές είναι το PVV και το NSC. Μετά από 13 χρόνια, μας ταιριάζει ένας διαφορετικός ρόλος» δήλωσε η Γεσιλγκιόζ. «Αλλά θα καταστήσουμε μια κυβέρνηση κέντρου-δεξιάς δυνατή. Θα στηρίξουμε εποικοδομητικές προτάσεις, οπότε είναι μια μορφή ανοχής», πρόσθεσε.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Βίλντερς ανέφερε ότι η απόφαση του VVD είναι ιδιαίτερα απογοητευτική

«Πολύ ατυχές. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν γνώμη, επειδή το να κυβερνάς είναι καλύτερο από το να δείχνεις ανοχή», σημείωσε ο Βίλντερς. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v