Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από $2.000 ο χρυσός στη σκιά της Fed

Στην spot αγορά σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.001,89 δολ/ουγκιά, φτάνοντας έως τα 2006,19 δολ. νωρίτερα. Η τιμή κλιμακώθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων στα 2.007,29 δολ. την Τρίτη. Πώς επηρεάζουν την τιμή δολάριο και στοιχήματα στα επιτόκια.

Πάνω από $2.000 ο χρυσός στη σκιά της Fed

Οι τιμές του χρυσού ξεπέρασαν το συμβολικό όριο των 2.000 δολαρίων την Τετάρτη, καθώς οι προσδοκίες για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) διατήρησαν σε υποτονική πορεία το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ο χρυσός στην spot αγορά σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.001,89 δολάρια ανά ουγκιά, μετά την άνοδο έως τα 2006,19 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση. Η τιμή του κλιμακώθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων στα 2.007,29 $ την Τρίτη.

«Το μακροοικονομικό σκηνικό γίνεται υποστηρικτικό (για τον χρυσό), καθώς ο μετριασμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυξάνει τις προοπτικές για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του νομίσματος αυξάνουν την επενδυτική έλξη για χρυσό», έγραψαν αναλυτές της ANZ σε σημείωμα.

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση ότι θα προχωρήσουν «προσεκτικά» και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο αν υπάρξουν δυσάρεστες ενδείξεις στον έλεγχο του πληθωρισμού, καθώς ανησυχεί ακόμα .

Οι αγορές είναι πεπεισμένες ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση των επιτοκίων και επί του παρόντος τιμολογούν με πιθανότητα σχεδόν 60% για μείωση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης έως τον Μάιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. «Οι πτώση του δολαρίου είναι πιθανώς μια καλή ευκαιρία αγοράς, δεδομένου ότι κάποια στιγμή η Fed θα μειώσει τα επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo, προβλέποντας ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2ου εξαμήνου του 2024 και θα στοχεύσει στα 2150 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v