Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός ΥΠΟΙK: Πιο περιοριστική η δημοσιονομική πολιτική το 2024

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αναστείλει το φρένο στο χρέους για τη φετινή χρονιά και να το επαναφέρει το 2024, σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Γερμανός ΥΠΟΙK: Πιο περιοριστική η δημοσιονομική πολιτική το 2024

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κλείσει το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (ESF) ώς το τέλος του έτους, μετέδωσε η Handelsblatt επικαλούμενη στελέχη της κυβέρνησης. 

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στη γερμανική οικονομική εφημερίδα, είτε το ESF θα κλείσει είτε θα υιοθετηθεί νέο οικονομικό σχέδιο για το 2024, το οποίο θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. 

Αυτό σημαίνει ότι δαπάνες €20 δισ. θα εξαλειφθούν την ερχόμενη χρονιά, τόνισε το δημοσίευμα της Handelsbatt σύμφωνα με το Reuters. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αναστείλει το φρένο του χρέους για τη φετινή χρονιά και να το επαναφέρει το 2024. 

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας αποφάνθηκαν την περασμένη Τετάρτη ότι πόροι που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την πανδημία δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ταμείο για πρωτοβουλίες όπως αυτή της πράσινης μεταποίησης και της επέκτασης της ηλιακής ενέργειας, ανατρέποντας τα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας θα είναι πιο περιοριστική το 2024 λόγω της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο Λίντνερ υποστήριξε ότι η γερμανική κυβέρνηση εφαρμόζει αυτή τη στιγμή μια ήπια δημοσιονομική πολιτική ως απάντηση στον υψηλότερο πληθωρισμό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v