Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόκιο-Σεούλ: Εκτόξευσε κατασκοπευτικό δορυφόρο η Βόρεια Κορέα

Εκτακτη προειδοποίηση προς τους κατοίκους του ιαπωνικού νότου να προφυλαχθούν από πιθανή απειλή βορειοκορεατικού πυραύλου. Προειδοποίηση προς τα σκάφη εξέδωσε η Νότια Κορέα.

Τόκιο-Σεούλ: Εκτόξευσε κατασκοπευτικό δορυφόρο η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πύραυλο ο οποίος πιστεύεται ότι μεταφέρει δορυφόρο, ανακοίνωσαν Νότια Κορέα και Ιαπωνία, εκτιμώντας ότι πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια της Πιονγιάνγκ να θέσει κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά φέτος.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση προς τους κατοίκους στο νότιο τμήμα της χώρας να προφυλαχθούν από μια πιθανή απειλή βορειοκορεατικού πυραύλου.

Μέσω του ραδιοτηλεοπτικού συστήματος J-Alert, η Ιαπωνία ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να εκτόξευσε πύραυλο, στέλνοντας την προειδοποίηση στους κατοίκους της νότιας επαρχίας της Οκινάουα.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο πύραυλος πιστεύεται ότι μετέφερε κατασκοπευτικό δορυφόρο και εκτοξεύθηκε με κατεύθυνση προς νότο.

Η Βόρεια Κορέα είχε ενημερώσει την Ιαπωνία ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεταξύ της Τετάρτης και της 1ης Δεκεμβρίου.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα εξέδωσε νότα για την εκτόξευση με κατεύθυνση την Κίτρινη Θάλασσα και την Ανατολική Σινική Θάλασσα. Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Νότιας Κορέας εξέδωσε προειδοποίηση προς τα σκάφη ενόψει της σχεδιαζόμενης εκτόξευσης για τις ίδιες περιοχές, όπως έκανε και στις προηγούμενες εκτοξεύσεις.

Η Βόρεια Κορέα επιχείρησε να εκτοξεύσει δυο φορές νωρίτερα φέτος κατασκοπευτικούς δορυφόρους αλλά οι προσπάθειες απέτυχαν και αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι φαινόταν πως θα επιχειρούσε τρίτη προσπάθεια σύντομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v