Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθειες «κατευνασμού» στην OpenAI

Επαφές για να βρεθεί λύση, μετά την αποπομπή του CEO που οδήγησε τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων να δηλώσουν ότι θα αποχωρήσουν, αν δεν επιστρέψει.

Προσπάθειες «κατευνασμού» στην OpenAI

Η OpenAI υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε «έντονες συζητήσεις» για να «ενώσει» την εταιρεία μετά από μια άλλη ταραχώδη μέρα κατά την οποία οι περισσότεροι υπάλληλοι απείλησαν να παραιτηθούν, εάν ο Sam Altman δεν επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος.

Η αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων Anna Makanju έστειλε το μήνυμα σε εσωτερικό σημείωμα που ήρθε στην κατοχή του Bloomberg News.

Τη Δευτέρα, περισσότεροι από 700 από το προσωπικό των 770 της startup υπέγραψαν μια επιστολή λέγοντας ότι θα φύγουν, εάν το διοικητικό συμβούλιο δεν παραιτηθεί και δεν επαναπροσλάβει τον Altman, τον οποίο προσέλαβε η Microsoft Corp. -ο μεγαλύτερος μέτοχος της OpenAI-, για να διευθύνει μια νέα ομάδα τεχνητής νοημοσύνης.

Η απειλή μαζικής φυγής ακολούθησε ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI αψήφησε τις εκκλήσεις επενδυτών και κορυφαίων στελεχών να επαναφέρει τον Altman, ο οποίος απολύθηκε μετά από διαφωνίες με το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να αναπτυχθεί η τεχνητή νοημοσύνη.

Στο επίκεντρο του χάσματος μεταξύ του Altman και του OpenAI είναι αν η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι μια εμπορική ευκαιρία ή αποτελεί μια δυνητικά επικίνδυνη τεχνολογία που πρέπει να ελέγχεται σε κάθε βήμα.

Το διοικητικό συμβούλιο συγκρούστηκε με τον Altman που υποστήριξε ότι το OpenAI αναπτύσσεται από ανάγκη. Κάθε φορά που ένας πελάτης κάνει μια ερώτηση στο chatbot ChatGPT του OpenAI, απαιτείται τεράστια και ακριβή υπολογιστική ισχύς -τόσο μεγάλη που η εταιρεία δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στην εκρηκτική ζήτηση από τους χρήστες.

Κατά την άποψη του Altman, η συγκέντρωση χρημάτων και η εύρεση πρόσθετων πηγών εσόδων ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στέκονται στους κινδύνους που ενέχει η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v