Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύθηκε ο CEO της Open AI, η μεγάλη κόντρα στο ΔΣ

Η ασφάλεια και το εμπορικό σκέλος ήταν οι βασικές διαφωνίες για απομάκρυνση του Σαμ Άλτμαν. Στο τιμόνι η Μίρα Μουράτι. Πώς η συζήτηση για υπεύθυνη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ταλαιπωρεί τις startup.

Απολύθηκε ο CEO της Open AI, η μεγάλη κόντρα στο ΔΣ

Το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Σαμ Άλτμαν θα παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα αντικατασταθεί σε προσωρινή βάση από την επικεφαλής τεχνολογίας Μίρα Μουράτι.

Η απόλυση του Σαμ Άλτμαν από το OpenAI ακολούθησε ευρείες διαφωνίες μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου και του διοικητικού συμβουλίου του —ιδίως ο Ιλία Σουτσκέβερ, συνιδρυτής του OpenAI και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας— σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν διαφορές απόψεων σχετικά με την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, την ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνολογίας και το εμπορευματικό σκέλος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εταιρεία είπε ότι διεξήγαγε «μια διαδικασία επανεξέτασης» και «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκεί τις ευθύνες του».

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI», ανέφερε η δήλωση.

Η OpenAI λέει ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι το «συνολικό όργανο για όλες τις δραστηριότητες OpenAI».

Το διοικητικό συμβούλιο είπε επίσης ότι ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, πρόεδρος του OpenAI, «θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και θα παραμείνει στον ρόλο του στην εταιρεία, θα λογοδοτεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο».

Ο Σαμ Άλτμαν είπε ότι του άρεσε να εργάζεται στην εταιρεία και ότι θα μιλήσει περισσότερο για το «τι θα ακολουθήσει αργότερα».

Το OpenAI, το οποίο έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια από τη Microsoft και κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα Disruptor 50 του CNBC φέτος,  στα τέλη του 2022 κυκλοφόρησε στο κοινό το chatbot AI ChatGPT.

Η υπηρεσία έγινε viral επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέψουν απλό κείμενο σε δημιουργική συνομιλία και ώθησε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Alphabet και η Meta να εντείνουν τις επενδύσεις τους στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v