Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρτυρία γιατρού από το Αλ Σίφα: Ξεμένουμε από τρόφιμα και νερό

«Στρατιώτες πυροβολούν συνέχεια παντού. Δεν βρήκαν τίποτα και δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση. Ούτε ένας πυροβολισμός εναντίον τους μέσα στο νοσοκομείο», δηλώνει στο Reuters ο χειρουργός Αχμέντ ελ Μοχαλαλάτι.

Μαρτυρία γιατρού από το Αλ Σίφα: Ξεμένουμε από τρόφιμα και νερό

Γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Λωρίδας της Γάζας δήλωσε σήμερα πως οι ισραηλινές δυνάμεις «δεν βρήκαν τίποτα» στη διάρκεια των ερευνών στο συγκρότημα, προσθέτοντας πως τα τρόφιμα και το νερό τελειώνουν.

Ο γιατρός Αχμέντ ελ Μοχαλαλάτι δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως, παρά τις «δύσκολες» συνθήκες στο νοσοκομείο, δεν έχουν πεθάνει μωρά αφότου εισήλθε ο ισραηλινός στρατός προχθές Τετάρτη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο, ισχυρισμό που αρνείται η παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την κατάσταση στο νοσοκομείο από ανεξάρτητη πηγή.

«Είναι πολύ τρομακτική η κατάσταση, εδώ τα ισραηλινά άρματα μάχης και οι Ισραηλινοί στρατιώτες μετακινούνται μέσα σε όλο το νοσοκομείο», δήλωσε ο Μοχαλαλάτι, χειρουργός που σπούδασε στο Κάιρο και ειδικεύθηκε στο Λονδίνο.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πυροβολούν παντού, όλη την ώρα», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε χθες Πέμπτη πως ανακάλυψε μια υπόγεια σήραγγα της Χαμάς και ένα όχημα με όπλα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Δημοσιοποίησε επίσης βίντεο και φωτογραφίες για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Μοχαλαλάτι είπε: «Δεν βρήκαν τίποτα. Δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση. Ούτε ένας πυροβολισμός εναντίον τους μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου».

Το νοσοκομείο, που πασχίζει να συνεχίσει τη λειτουργία του γεμάτο ασθενείς και εκτοπισμένους, έχει γίνει επίκεντρο παγκόσμιας ανησυχίας.

Ο Μοχαλαλάτι δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός έδωσε κάποιες προμήθειες αφότου εισέβαλε στο νοσοκομείο, αλλά είναι ανεπαρκείς.

«Τελειώνουν τα τρόφιμα, τελείωσε το πόσιμο νερό», είπε ο Μοχαλαλάτι. «Φρόντισαν στη συνέχεια για λίγα τρόφιμα και νερό, ελάχιστα, που καλύπτουν ίσως το 40% του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ γύρω».

Ο δρ Μοχάμεντ Ταμπάσα, επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του Αλ Σίφα, δήλωσε τη Δευτέρα πως τρία νεογνά πέθαναν και πως η ζωή των 36 υπόλοιπων νεογνών διέτρεχε κίνδυνο.

«Μέχρι χθες ήταν 36, ευτυχώς κανένα δεν έχει χάσει τη ζωή του», είπε σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v