Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lenovo: Η αγορά τεχνολογίας θα κάνει ριμπάουντ

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο ανακοίνωσε έσοδα $14,4 δισ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας μείωση 16% σε ετήσια βάση.

Lenovo: Η αγορά τεχνολογίας θα κάνει ριμπάουντ

Η Lenovo, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, έδωσε μια αισιόδοξη νότα για τις προοπτικές του κλάδου τεχνολογίας, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις και είναι αντιμέτωπη με ύφεση της αγοράς.

«Είδαμε σαφή σημάδια ανάκαμψης σε όλο τον τεχνολογικό τομέα», δήλωσε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «είναι σίγουρη για την ικανότητά της να σημειώσει ετήσια ανάπτυξη πολύ σύντομα».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Lenovo ανακοίνωσε έσοδα 14,4 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας μείωση 16% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 54% σε ετήσια βάση, στα 249 εκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος είπε ότι αναμένει πως οι σέρβερ, οι ψηφιακές υπηρεσίες και οι δραστηριότητες προσωπικών υπολογιστών να επωφεληθούν από την έκρηξη της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v