Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία

Το μέτρο θα ισχύσει για 20 ακόμη μέρες, καθώς το ΥΠΕΣ της χώρας ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει περίπου 90 διακινητές ανθρώπων από τις 16 Οκτωβρίου. Σημαντικοί οι έλεγχοι για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης

Γερμανία: Παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία

Η Γερμανία παρέτεινε την Τρίτη τους ελέγχους στα σύνορα της με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία για άλλες 20 ημέρες, σύμφωνα με το dpa.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή την παράταση. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει περίπου 90 διακινητές ανθρώπων κατά τη διάρκεια των ελέγχων του, αρχής γενομένης από τις 16 Οκτωβρίου.

«Το πακέτο των σταθερών και κινητών μέτρων της συνοριακής αστυνομίας είναι σημαντικό για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης στη Γερμανία», είπε η Φέιζερ.

«Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι έλεγχοι έχουν όσο το δυνατόν περιορισμένο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, το εμπόριο και τα ταξίδια των επιβατών», είπε η Νάνσι Φέιζερ.

Αρχικά, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σταθερούς συνοριακούς ελέγχους σε αυτά τα τμήματα για περίοδο δέκα ημερών, αρχής γενομένης από τις 16 Οκτωβρίου, αλλά στη συνέχεια τους παρέτεινε για πρώτη φορά κατά 20 ημέρες.

Σταθεροί προσωρινοί έλεγχοι έχουν τεθεί σε ισχύ στα χερσαία σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας από το φθινόπωρο του 2015 και έχουν παραταθεί επανειλημμένα έκτοτε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v