Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν και Σι θα ανακοινώσουν συμφωνία για τη φαιντανύλη

Θα είναι σημαντικό επίτευγμα για την κυβέρνηση Μπάιντεν - προσπάθησε να αντιμετωπίσει την αύξηση της φαιντανύλης, ενός ναρκωτικού που είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. Τέσσερις ώρες θα κρατήσει η συνάντηση των δύο ηγετών την Τετάρτη.

Μπάιντεν και Σι θα ανακοινώσουν συμφωνία για τη φαιντανύλη

Η Κίνα συμφώνησε να πατάξει τις εταιρείες που εξάγουν χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαιντανύλης, ενός θανατηφόρου συνθετικού οπιοειδούς, σε μια συμφωνία που θα υπογραφεί όταν συναντηθούν ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η συμφωνία αναμένεται να είναι μεταξύ πολλών που θα προκύψουν από τη σύνοδο κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, τη δεύτερη συνάντηση Μπάιντεν και Σι ως ηγέτες. Οι δύο πλευρές προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας οι οποίες έχουν βυθιστεί στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 40 ετών.

Η επίτευξη της συμφωνίας θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει την αύξηση της φαιντανύλης, ενός ναρκωτικού που είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και έχει συνδεθεί με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν και ο Σι πρόκειται να συναντηθούν για τέσσερις ώρες πριν από το φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού. Αναμένεται να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων για την Ταϊβάν και τις ανησυχίες της Κίνας για τους ελέγχους των εξαγωγών των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να επιβραδύνουν τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v