Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Η Δύση πίσω από την κρίση στη Γάζα

Οι άρχουσες ελίτ στις ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους ευθύνονται για τους θανάτους Παλαιστινίων στη Γάζα, τόνισε ο Πούτιν, λέγοντας ότι «η Ρωσία πολεμάει όσους βρίσκονται πίσω από αυτήν την τραγωδία».

Πούτιν: Η Δύση πίσω από την κρίση στη Γάζα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέρριψε στη Δύση την ευθύνη για την κρίση στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη το χάος.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι «άρχουσες ελίτ στις ΗΠΑ» και οι δορυφόροι τους βρίσκονταν πίσω από τους θανάτους Παλαιστινίων στη Γάζα και πίσω από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. 

«Θέλουν να υπάρχει διαρκώς χάος στη Μέση Ανατολή. Έτσι οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώσουν τις χώρες που επιμένουν στην ανάγκη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ή να σταματήσει η αιματοχυσία και είναι έτοιμες να συνεισφέρουν πραγματικά στην επίλυση της κρίσης και να μην παρασιτούν από αυτήν» τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία μάχεται στην Ουκρανία τις σκιώδεις αμερικανικές δυνάμεις τις οποίες κατηγόρησε για την κρίση στη Μέση Ανατολή. 

«Η Παλαιστίνη μπορεί να βοηθηθεί μόνο με την καταπολέμηση όσων βρίσκονται πίσω από αυτή την τραγωδία. Είμαστε η Ρωσία και τους πολεμάμε στο πλαίσιο της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης". Τόσο για εμάς όσο και για αυτούς που αγωνίζονται για αληθινή ελευθερία» υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v