Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ μείωσε τις δανειακές ανάγκες για το τέταρτο τρίμηνο στα $776 δισ.

Το υπουργείο Οικονομικών υποβάθμισε την εκτίμηση για τον δανεισμό κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο ώς τον Δεκέμβριο στα 776 δισ. δολάρια από 852 δισ. δολάρια που ανέμενε στο τέλος Ιουλίου.

ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ μείωσε τις δανειακές ανάγκες για το τέταρτο τρίμηνο στα $776 δισ.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μείωσε την πρόβλεψή του για το ποσό που θα δανειστεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα έσοδα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν δείξει μεγάλη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών υποβάθμισε την εκτίμηση για τον δανεισμό κατά την περίοδο από τον Οκτώβριο ώς τον Δεκέμβριο στα 776 δισ. δολάρια από 852 δισ. δολάρια που ανέμενε στο τέλος Ιουλίου. 

Η νέα εκτίμηση για τον ομοσπονδιακό δανεισμό είναι μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η JP Morgan ανέμενε ένα ποσό στα 800 δισ. δολάρια. 

Παρά τη μείωση, η νέα εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών εξακολουθεί να αποτελεί ρεκόρ δανεισμού για το τέταρτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ σχεδόν διπλασιάστηκε το δημοσιονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 2,02 τρισ. δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v