Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου: Σημειώνουμε πρόοδο στις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς

Γίνονται «υπολογισμένα, πολύ δυνατά βήματα, και υπάρχει συστηματική πρόοδος», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός. «Ακόμα και οι επιχειρήσεις ακριβείας μπορεί να έχουν ως συνέπεια απώλειες αμάχων».

Νετανιάχου: Σημειώνουμε πρόοδο στις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ σημειώνει «συστηματική πρόοδο» στη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Κατά την έναρξη συνεδρίασης του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) «επέκτειναν τις χερσαίες επιχειρήσεις εντός της Λωρίδας της Γάζας», προσθέτοντας ότι γίνονται «υπολογισμένα, πολύ δυνατά βήματα, και γίνεται συστηματική πρόοδος ένα βήμα τη φορά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η διάσωση της αιχμάλωτης στρατιωτικού Ορί Μεγκιντίς κατά τη διάρκεια της χθεσινής νυχτερινής επιχείρησης αποδεικνύει τη «δέσμευση» στην επιστροφή όλων των ομήρων.

Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε «τέρατα» τους τρομοκράτες της Χαμάς, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να τους καταδιώκει, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel.

Παράλληλα, αντιτέθηκε στις φωνές που του ζητούν να παραιτηθεί λόγω του χειρισμού του στις επιθέσεις της Χαμάς, με σημείο αιχμής τα κενά ασφαλείας που παρατηρήθηκαν.

Επίσης, απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός ή παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς, προσευχόμενος, όπως είπε, ότι τα πολιτισμένα έθνη θα υποστηρίξουν τον ισραηλινό αγώνα.

«Είναι ώρα για πόλεμο», είπε. «Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», είπε. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις να παραδοθεί το Ισραήλ στη Χαμάς, στον τρόμο και στη βαρβαρότητα».

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», είπε. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις να παραδοθεί το Ισραήλ στη Χαμάς, στον τρόμο και στη βαρβαρότητα».

«Είναι καιρός να αποφασίσουμε εάν είμαστε διατεθειμένοι να πολεμήσουμε για ένα μέλλον ελπίδας ή να παραδοθούμε στην τυραννία και τον τρόμο», δήλωσε, κάνοντας λόγο για «άξονα του κακού που έχει διαμορφώσει το Ιράν».

Κανείς δεν θα είχε καλέσει τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ο Νετανιάχου φέρνοντας ένα -κατά την εκτίμησή του- σχετικό ιστορικό παράδειγμα.

Υποστήριξε επίσης ότι ακόμα και οι επιχειρήσεις μεγίστης ακριβείας μπορεί να έχουν ως συνέπεια, άθελά τους, απώλειες αμάχων, κάνοντας «διάκριση μεταξύ της εσκεμμένης δολοφονίας αθώων και των ακούσιων θυμάτων που συνοδεύουν κάθε νόμιμο πόλεμο».

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντζ, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και να χρησιμοποιούμε με κάθε μέσο, προκειμένου να φέρουμε σπίτι τα κορίτσια και τα αγόρια μας», είπε.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v