Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμπάς: Γενοκτονία στη Γάζα, να παρέμβει η διεθνής κοινότητα

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει η παλαιστινιακή αιματοχυσία.

Αμπάς: Γενοκτονία στη Γάζα, να παρέμβει η διεθνής κοινότητα

O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, απηύθυνε έκκληση για άμεση διεθνή δράση για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα, μετέδωσε το πρακτορείο WAFA.  

Σε συνάντηση με την Eκτελεστική Επιτροπή της PLO, o Aμπάς τόνισε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία έχει ζητήσει να «σταματήσει η επιθετικότητα, να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια, να αποτραπεί ο εκτοπισμός και να σταματήσουν οι επιθέσεις ισραηλινών εποίκων και δυνάμεων στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη».

Παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ, οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ απάντησαν με χερσαία επιχείρηση και άνευ προηγουμένου βομβαρδισμούς, καταστροφές και απώλεια ζωών, δήλωσε ο Αμπάς. 

«Πώς είναι δυνατόν να παραμένει κανείς σιωπηλός μπροστά στον θάνατο πάνω από 3.000 παλαιστίνιων παιδιών και στον βομβαρδισμό νοσοκομείων» πρόσθεσε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει η παλαιστινιακή αιματοχυσία. 

Κάλεσε παράλληλα τον παλαιστινιακό λαό να παραμείνει ενωμένος, «επιδεικνύοντας ενότητα και αντοχή απέναντι σε αυτόν τον ειδεχθή πόλεμο που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στον λαό της Γάζας, στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ».

Ο ίδιος κάλεσε τους ηγέτες των αραβικών χωρών να συγκαλέσουν έκτακτο συνέδριο για να σταματήσει αυτή η βίαιη επιθετικότητα και να εργαστούν για να τερματιστεί η κατοχή του παλαιστινιακού κράτους, του οποίου πρωτεύουσα είναι η Ιερουσαλήμ. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v