Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε το Ισραήλ εγκληματία πολέμου και κατηγόρησε τη Δύση ως υπαίτια για τη σφαγή στη Γάζα. Εκκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Τελ Αβίβ «να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη».

Μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη στη «Μεγάλη Παλαιστινιακή Συνάντηση», μια διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το τουρκικό έθνος να παραστεί στη συγκέντρωση για να δείξει «την αδελφότητα μεταξύ Τούρκων και Παλαιστινίων στον κόσμο».

Άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, με τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. «Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι», «Τερματίστε τη γενοκτονία, αφήστε τα παιδιά να ζήσουν» και «Γίνε η φωνή των παλαιστίνιων παιδιών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που είχαν γράψει οι διαδηλωτές.

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ κατοχική δύναμη.

«Θα διαμηνύσουμε σε όλον τον κόσμο ότι το Ισραήλ είναι εγκληματίας πολέμου» τόνισε σύμφωνα με το Al Jazeera ο Ερντογάν. 

«Ο βασικός υπαίτιος πίσω από τη σφαγή που εξελίσσεται στη Γάζα είναι η Δύση» πρόσθεσε. 

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να ακούσει τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και να «δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v