Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Σε «κατάσταση παραφροσύνης» το Ισραήλ

«Οι νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, στόχευσαν ξανά γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθύνοντας την ανθρωπιστική κρίση», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Οργανώνει διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

Ερντογάν: Σε «κατάσταση παραφροσύνης» το Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μέσω X (του πρώην Twitter) το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έβαλαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Κάλεσε τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πριν λίγα 24ωρα δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες δεν επικαλούνται το διεθνές δίκαιο στη Γάζα, διότι «το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων».

Σε ομιλία του από το προεδρικό μέγαρο, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «βάρβαρες» τις επιθέσεις στη Γάζα και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι υποστηρίζουν άνευ όρων τις ισραηλινές επιθέσεις, αντί να ζητούν αυτοσυγκράτηση.

«Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στη βία στη Γάζα. Στα μάτια της Τουρκίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά από τη Γάζα, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Συρία», είπε, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία θα εντείνει τις προσπάθειές της μαζί με την Αίγυπτο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας».

Την Τετάρτη δήλωσε ότι η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθερωτών που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η υποστήριξή τους ισοδυναμούν με δολοφονία, είναι αρρωστημένες.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και ότι δεν θα πάει στο Ισραήλ όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί.

Σημείωσε επίσης ότι «τα δυτικά δάκρυα για το Ισραήλ είναι απάτη» και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v