Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Κάτω από νοσοκομείο στη Γάζα το κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς

H Χαμάς λειτουργεί μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο τούνελ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Διαψεύδει τις κατηγορίες η παλαιστινιακή οργάνωση.

Ισραήλ: Κάτω από νοσοκομείο στη Γάζα το κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι το κύριο κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, ο Χαγκάρι τόνισε ότι η Χαμάς έχει πολλά υπόγεια συγκροτήματα κάτω από τη Σίφα - το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας - τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

 «Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι εκατοντάδες τρομοκράτες συνέρρευσαν στο νοσοκομείο για να κρυφτούν εκεί μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου» υπογράμμισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν πολλές σήραγγες που οδηγούν στην υπόγεια βάση από σημεία εκτός του νοσοκομείου, έτσι ώστε οι αξιωματούχοι της Χαμάς να μην χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο για να φτάσουν σε αυτό. Όμως ο Χαγκάρι σημείωσε ότι υπάρχει και μια είσοδος στο υπόγειο συγκρότημα μέσα από μια από τις πτέρυγες του νοσοκομείου.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς λειτουργούν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα — και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα — με ένα δίκτυο τρομοκρατικών τούνελ» υπογράμμισε. «Η Σίφα δεν είναι το μόνο νοσοκομείο – είναι ένα από τα πολλά. Η χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς είναι συστηματική» πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η εσωτερική ασφάλεια της Χαμάς διαθέτει κέντρο διοίκησης εντός του νοσοκομείου Σίφα, από το οποίο κατευθύνει ρουκέτες στο Ισραήλ και αποθηκεύει όπλα.

Η Χαμάς αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ.

Μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς ανέφερε ότι «τα ψέματα αυτά αποτελούν πρελούδιο μιας νέας σφαγής κατά του λαού μας, μεγαλύτερης από αυτήν στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v