Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Χρειάζεται μονοπάτι για μόνιμη ειρήνη

Το Ισραήλ έχει «κάθε δικαίωμα» να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σεβόμενο το «διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος. Στο επίκεντρο όμηροι και ανθρωπιστική βοήθεια.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Χρειάζεται μονοπάτι για μόνιμη ειρήνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου χθες ότι αναζητά έναν «δρόμο για μόνιμη ειρήνη» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο τέλος της σύγκρουσης, σύμφωνα με αφήγηση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Μπάιντεν είπε ότι το Ισραήλ έχει «κάθε δικαίωμα» να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σεβόμενο το «διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. «Σημείωσε επίσης τη σημασία της εστίασης σε ό,τι θα ακολουθήσει μετά από αυτή την κρίση, ώστε να περιλαμβάνει ένα μονοπάτι για μόνιμη ειρήνη», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για τη διατήρηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των ξένων υπηκόων που θέλουν να φύγουν και την προσπάθεια απελευθέρωσης των Αμερικανών ομήρων.

Ο Μπάιντεν είπε νωρίτερα την Τετάρτη ότι δεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να μην προχωρήσει στην εισβολή μέχρι να βγουν οι όμηροι, αλλά υπονόησε ότι αν μπορεί, πρέπει να το κάνει.

«Αυτό που του έχω υποδείξει είναι ότι αν είναι δυνατό να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους με ασφάλεια, αυτό πρέπει να κάνει... αλλά δεν το ζήτησα», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v