Allianz: Μείωση προβλέψεων από HVB Group

Διατήρησε την αξιολόγηση της μετοχής της Allianz ως ”ουδέτερη” η HVB Group, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε μείωση των προβλέψων του EPS της ασφαλιστικής εταιρίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των κυκλοφορούντων μετοχών.

Allianz: Μείωση προβλέψεων από HVB Group
Σε μείωση των προβλέψεων του EPS της Allianz προχώρησε η HVB Group.

Ο λόγος οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η αύξηση του αριθμού των κυκλοφορούντων μετοχών της Allianz, εξαιτίας του swap (ανταλλαγής) πιστοποιητικών συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο με νέες μετοχές, θα οδηγήσει σε άμβλυνση των κερδών ανά μετοχή από το 2002 και μετά.

Σημειώνεται ότι η ανταλλαγή των πιστοποιητικών συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Allianz πραγματοποιήθηκε με αναλογία 8 πιστοποιητικών για 10 νέες μετοχές της εταιρίας και ολοκληρώθηκε σε ποσοστό 86%. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των κυκλοφορούντων μετοχών της εταιρίας αυξάνεται κατά 6,15 εκατ. στα 249,13 εκατ. μετοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το τμήμα ανάλυσης της HVB Group μείωσε τις προβλέψεις της για το EPS της Allianz στα 1,76 ευρώ ανά μετοχή, από 1,81 ευρώ ανά μετοχή για το 2002, στα 9,71 ευρώ από 9,96 ευρώ ανά μετοχή για το 2003 και για το 2004 στα 12,38 ευρώ από 12,69.

Ωστόσο, παρά τη μείωση των προβλέψεων του EPS της Allianz ο ξένος οίκος διατήρησε την αξιολόγηση της μετοχής ως ”ουδέτερη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v