Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Ερντογάν βύθισαν το τουρκικό χρηματιστήριο

Η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διακόπηκε δύο φορές με τον γενικό δείκτη να κλείνει 7,1% χαμηλότερα.

Οι δηλώσεις Ερντογάν βύθισαν το τουρκικό χρηματιστήριο

Το τουρκικό χρηματιστήριο κατέγραψε απώλειες 7,1% την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2023. 

Οι αναλυτές απέδωσαν την πτώση στις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Γάζα. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη ότι η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθερωτών που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της. Σε ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η υποστήριξή τους ισοδυναμούν με δολοφονία, είναι αρρωστημένες.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και ότι δεν θα πάει στο Ισραήλ όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί.Σημείωσε επίσης ότι «τα δυτικά δάκρυα για το Ισραήλ είναι απάτη» και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά μέσα.

Η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διακόπηκε δύο φορές. 

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 6,5%. 

«Μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, το sell-off εντάθηκε και ενεργοποιήθηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης» δήλωσε αναλυτής στο Reuters. «Με την άνοδο των γεωπολιτικών ρίσκων, πρέπει να αναμένεται μια συνέχιση του sell-off στην αγορά μετοχών» πρόσθεσε ο αναλυτής. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v