Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλεί να σταματήσει τις επιχειρήσεις βοήθειας στη Γάζα ο ΟΗΕ

Καύσιμα ζητά η UNRWA για να μπορέσει να παράσχει νερό και να λειτουργήσει τα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ σταματά να παρέχει βίζα σε στελέχη του Οργανισμού. 

Απειλεί να σταματήσει τις επιχειρήσεις βοήθειας στη Γάζα ο ΟΗΕ

Οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στη Γάζα ενδέχεται να σταματήσουν σήμερα το βράδυ, εάν δεν παραδοθούν καύσιμα, δήλωσε η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA).

Τα ζωτικά αποθέματα καυσίμων που απαιτούνται για τη λειτουργία νοσοκομείων, αντλιών και  συστημάτων αφαλάτωσης νερού είναι στα πρόθυρα εξάντλησης, με τον Οργανισμό να προειδοποιεί ότι η βαθιά ανθρωπιστική κρίση χειροτερεύει κάθε ώρα.

«Εάν δεν λάβουμε καύσιμα επειγόντως, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας στη Λωρίδα της Γάζας από αύριο το βράδυ», έγραψε η UNRWA στο X (πρώην Twitter) χθες Τρίτη. «Πρέπει να επιτρέπονται οι παραδόσεις καυσίμων για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι έχουν καθαρό πόσιμο νερό, τα νοσοκομεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και οι επιχειρήσεις βοήθειας μπορούν να συνεχιστούν», συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του, το Ισραήλ απαντά ότι διαθέτει καύσιμα η Χαμάς και θα μπορούσε να προμηθεύσει τον ΟΗΕ.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το CNN, το Ισραήλ θα σταματήσει τις βίζες για αξιωματούχους του ΟΗΕ μετά τα σχόλια του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γκουτέρες είπε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ «δεν έγιναν στο κενό».

Το Ισραήλ έχει ήδη απορρίψει αίτηση για βίζα στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και τον Συντονιστή Αρωγής Έκτακτης Ανάγκης, Μάρτιν Γκρίφιθς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v