Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο στρατός ζητά να ξεκινήσει η εισβολή στη Γάζα

Πρέπει να αρχίσει το συντομότερο η χερσαία επιχείρηση, διαμηνύουν στην πολιτική ηγεσία οι δυνάμεις IDF που σταθμεύουν εδώ και 16 μέρες στα σύνορα του θύλακα, διατηρώντας κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Επίδειξη αποφασιστικότητας.

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο στρατός ζητά να ξεκινήσει η εισβολή στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πιστεύουν ότι, για να επιτευχθούν οι στόχοι του πολέμου κατά της Χαμάς που τέθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους, πρέπει ο στρατός να ξεκινήσει τη χερσαία του επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς παρά αργότερα, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Μετά από 16 ημέρες αεροπορικών επιδρομών, ο Ισραηλινός Στρατός διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα και πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί, ακόμη και με τον κίνδυνο σοβαρών απωλειών σε στρατιώτες, τη στιγμή μάλιστα που δεν παύουν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο βορρά.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς έχει στόχο την καταστροφή της υποδομής της τρομοκρατικής ομάδας και έχει ορκιστεί να εξαλείψει ολόκληρη την οργάνωση.

Σε περίπτωση που ο στρατός χρειαστεί να επικεντρωθεί στο βορρά αντί στη Γάζα, είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να μετακινηθεί μέσα σε μόλις λίγες μέρες, αναφέρεται. Ο Ισραηλινός Στρατός έχει ήδη ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα με τον Λίβανο, αλλά οι περισσότερες δυνάμεις παραμένουν κοντά στη Γάζα, ενόψει της χερσαίας επίθεσης.

Όσον αφορά τους 222 επιβεβαιωμένους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα, ο στρατός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιχειρήσεων διάσωσης στο πλαίσιο της χερσαίας επίθεσης, σύμφωνα με πηγές των Times of Israel.

Ο στρατός φοβάται ότι περαιτέρω απελευθερώσεις ομήρων από τη Χαμάς θα μπορούσαν να οδηγήσουν την πολιτική ηγεσία να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή ή ακόμα και να την αφήσει ημιτελή. Το βράδυ της Παρασκευής, η Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες, μητέρα και κόρη, κάτι που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οδήγησε στην αναβολή της χερσαίας επίθεσης.

Ωστόσο, ο στρατός πιστεύει ότι μια χερσαία επίθεση μπορεί να πιέσει ουσιαστικά τη Χαμάς ώστε να απελευθερώσει άλλους ομήρους.

Ο στρατός προσβλέπει σε μια κυβερνητική απόφαση για χερσαία επίθεση σύντομα, καθώς οι δυνάμεις που σταθμεύουν στα σύνορα παραμένουν ήδη για αρκετές μέρες σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας, επισημαίνεται.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής πλήγματα εναντίον περισσότερων από 10.000 στόχων στη Γάζα, που ανήκουν στη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι επιδρομές τις τελευταίες ημέρες επικεντρώθηκαν στην άρση πιθανών απειλών για τις επίγειες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων ελεύθερων σκοπευτών και πυραύλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v