Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις μας στη Μέση Ανατολή

Κινητοποίηση υπό τον φόβο επιθέσεων από «πληρεξούσιους» του Ιράν κατά αμερικανικών στόχων στη Μέση Ανατολή. Συστήματα αεράμυνας και επιπλέον στρατιώτες.

ΗΠΑ: Προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις μας στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Μέση Ανατολή καθώς προετοιμάζονται για τον κίνδυνο επιθέσεων.

«Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο οι Ιρανοί πληρεξούσιοι να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του προσωπικού μας, των δικών μας ανθρώπων», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο CBS την Κυριακή. «Λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να τους υπερασπιστούμε και, εάν χρειαστεί, να ανταποκριθούμε αποφασιστικά».

Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ προειδοποίησε το Ιράν ότι «αν αυτός ο πόλεμος μεγαλώσει, θα έρθει στην αυλή σου», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε αργά το Σάββατο ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει περισσότερα στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή τόσο για την υποστήριξη του Ισραήλ όσο και για την ενίσχυση της αμυντικής θέσης των ΗΠΑ στην περιοχή.

«Ανακατεύθυνα την κίνηση του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης», είπε. «Αυτή η ομάδα κρούσης είναι επιπλέον του USS Gerald R. Ford, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα», πρόσθεσε.

Ένα αντιαεροπορικό σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) και συστοιχίες αεράμυνας Patriot θα σταλούν στην περιοχή και περισσότερα στρατεύματα θα τεθούν σε ετοιμότητα, είπε. Υπάρχουν ήδη περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έτοιμοι να αναπτυχθούν.

Αυτά τα βήματα, είπε ο Οστιν στο ABC, «στέλνουν ένα άλλο μήνυμα σε όσους επιδιώκουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v