Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δικαστής απειλεί με φυλάκιση τον Τραμπ

Ο Τραμπ παραβίασε εντολή για διαγραφή ανάρτησης στο Truth Social στην οποία έκανε επίθεση σε δικαστικό υπάλληλο.

ΗΠΑ: Δικαστής απειλεί με φυλάκιση τον Τραμπ

Αμερικανός δικαστής προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι κινδυνεύει με βαριές κυρώσεις ή ακόμα και φυλάκιση για την κατάφωρη παραβίαση «περιορισμένης εντολής σιωπής» για την υπόθεση απάτης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση απαγορεύει στον Τραμπ να μιλάει δημοσίως για δικαστικό υπάλληλο, καλώντας τον να σβήσει ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, δικηγόρος του Τραμπ απολογήθηκε εκ μέρους του, λέγοντας ότι η παραβίαση δεν ήταν σκόπιμη. 

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν είχε επιβάλλει την εντολή νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από ανάρτηση του Τραμπ στο κοινωνικό του δίκτυο στην οποία επιτίθεται στον δικαστικό υπάλληλο. 

Ο Ένγκορον είχε διατάξει τότε να διαγραφεί η ανάρτηση από το Truth Social και απαγόρευσε στον Τραμπ να κάνει δημόσια σχόλια για μέλη του προσωπικού του. 

Ωστόσο, η ανάρτηση παρέμεινε στον ιστότοπο του Τραμπ,  donaldjtrump.com, για περισσότερες από δύο εβδομάδες. 

Η αριστερή ιστοσελίδα MediasTouch δημοσίευσε την Πέμπτη άρθρο για τη μη διαγραφείσα ανάρτηση. Η ανάρτηση διαγράφτηκε τελικά το βράδυ  της Πέμπτης. 

«Χθες ενημερώθηκα ότι η προσβλητική ανάρτηση δεν διαγράφτηκε ποτέ από τον ιστότοπο» τόνισε ο Ένγκορον στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής. «Αυτή είναι κατάφωρη παραβίαση της εντολής σιωπής. Κατέστησα σαφές ότι η αποτυχία συμμόρφωσης θα οδηγούσε σε σοβαρές κυρώσεις» πρόσθεσε. 

ΗΠΑ: Ένοχος για πλαστογραφία δήλωσε συγκατηγορούμενος του Τραμπ

Ένας τρίτος συγκατηγορούμενος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο δικηγόρος Κένεθ Τσίσεμπρο, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σχεδίου ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια, δήλωσε ένοχος σήμερα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας.

Πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο που καταλήγει σε συμφωνία με την εισαγγελία τις τελευταίες 24 ώρες. Είχε προηγηθεί η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ, που επρόκειτο αρχικά να δικαστεί την Δευτέρα μαζί με τον Τσίσεμπρο αλλά θα αποφύγει τελικά τη δίκη. Δήλωσε ένοχη για έξι αδικήματα συνωμοσίας με σκοπό την παρέμβαση στην υλοποίηση του εκλογικού έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v