Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στέλνει 14.000 υπαλλήλους στην ανεργία η Nokia

Η κίνηση αντιπροσωπεύει μείωση 10% έως 15% στις δαπάνες προσωπικού και αναμένεται να εξοικονομήσει έως και 400 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

Στέλνει 14.000 υπαλλήλους στην ανεργία η Nokia

Η Nokia σχεδιάζει να περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας, ή το 16% του εργατικού δυναμικού της, καθώς ο περιορισμός των επενδύσεων σε υποδομές κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς από αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς παρόχους βαρύνει την εταιρεία.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει μείωση 10% έως 15% στις δαπάνες προσωπικού και αναμένεται να εξοικονομήσει έως και 400 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος και επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ το 2025, δήλωσε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που εδρεύει στη Φινλανδία.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού 5G πιέζονται, γιατί οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες. Η ανταγωνίστρια Ericsson επεσήμανε ότι η αδυναμία της αγοράς θα διατηρηθεί.

Η Nokia παρουσίασε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και είπε ότι η ύφεση στην αγορά δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα είναι βαθύτερη από ό,τι προέβλεπε. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ήταν 424 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με ξεχωριστή δήλωση. Το ποσό συγκρίνεται με μια μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 545,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v