Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Να μην κάνει το Ισραήλ τα λάθη που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου

«Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ήμασταν εξοργισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν αναζητήσαμε δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε, κάναμε και λάθη», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Μπάιντεν: Να μην κάνει το Ισραήλ τα λάθη που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε το Ισραήλ να μην «αναλωθεί» από οργή στην αντίδρασή του μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις της Χαμάς αυτόν τον μήνα, για να αποφύγει να κάνει τα «λάθη» της Ουάσιγκτον μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσέφερε ολόψυχη υποστήριξη στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ημερήσιας επίσκεψης στη χώρα και αργότερα αποκάλυψε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στα πρώτα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Καθώς μαίνονταν η διαμάχη σχετικά με μια θανατηφόρα έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, ο Μπάιντεν στήριξε το Ισραήλ κατηγορώντας για την έκρηξη έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από Παλαιστίνιους μαχητές, επικαλούμενος στοιχεία του Πενταγώνου. Αλλά ζήτησε επίσης «σαφήνεια» σχετικά με τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ και κατά πόσον ήταν σε πορεία για να τους επιτύχει.

«Προειδοποιώ το εξής: Ενώ νιώθετε αυτή την οργή, μην αναλώνεστε από αυτήν», είπε ο Μπάιντεν. Πρόσθεσε: «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ήμασταν εξοργισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν αναζητήσαμε δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε, κάναμε και λάθη».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v