Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παλαιστινιακή Αρχή: Προσφεύγει στο ΔΠΔ για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

«Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος. Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και, συγκεκριμένα, νοσοκομεία», δήλωσε η εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γαλλία.

Παλαιστινιακή Αρχή: Προσφεύγει στο ΔΠΔ για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας

Η Παλαιστινιακή Αρχή επιθυμεί να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία Χαλά Αμπού Χασίρα.

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα Τετάρτη έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται διεθνής έρευνα», είπε η Αμπού Χασίρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία.

Μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στήριξε την ισραηλινή εκδοχή, σύμφωνα με την οποία για το πλήγμα ευθύνεται η Ισλαμική Τζιχάντ, μια άλλη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, εντούτοις η Αμπού Χασίρα δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υπεύθυνος: «Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος […] Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.

Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.

Επειδή «η Γαλλία έχει κάποια αξιοπιστία στην περιοχή, αναμένουμε να αναλάβει δράση για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε η Παλαιστίνια διπλωμάτις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v