Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρυξέλλες: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς, «Αλλάχ Άκμπαρ» φώναζε ο δράστης

Τα θύματα φορούσαν φανέλες της Εθνικής Σουηδίας. Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που δήλωσε μέλος του ISIS. Συναγερμός 4 και αίτημα για απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων. Διακόπηκε ο αγώνας Βέλγιο - Σουηδία.

Βρυξέλλες: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς, «Αλλάχ Άκμπαρ» φώναζε ο δράστης

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, με δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες με το δράστη να ισχυρίζεται, ότι είναι μέλος του ISIS.

O ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.  Βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

 

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σύμφωνα με το δίκτυο Sud Info, προτού διαφύγει με δίκυκλο. Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Συναγερμός κατηγορίας 4

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες. Αυτό ισχύει μόνο για την πρωτεύουσα του Βελγίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το στάδιο King Baudouin, όπου διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου-Σουηδίας, έχουν επίσης ενισχυθεί. Να σημειωθεί ότι η κατηγορία 4 είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Διακοπή του αγώνα Βέλγιο-Σουηδία

Ο αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο (1-1) μετά τη δολοφονία δύο Σουηδών, πιθανότατα φιλάθλων, στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

«Ο αγώνας διεκόπη στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα», ανέφερε αρχικά η UEFA, ενώ λίγο μετά τις 23:40 ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Οι Σουηδοί ποδοσφαιριστές ξεκαθάρισαν στην UEFA ότι δεν θα αγωνιστούν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Βέλγους να συμφωνούν, όπως μετέδωσε το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV6.

Το Βέλγιο έχει ήδη κλείσει τη θέση του στους τελικούς της Γερμανίας του χρόνου, ενώ η Σουηδία δεν μπορεί να προκριθεί.

 

πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v