Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ποια εταιρεία μισθοφόρων διαδέχεται τη Wagner

Στρατολογεί πρώην συνεργάτες της οργάνωσης του Πριγκόζιν, αναφέρουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με χρήματα της Διεύθυνσης Κατασκοπείας του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Αριθμεί πάνω από 7.000 στρατιώτες.

Ρωσία: Ποια εταιρεία μισθοφόρων διαδέχεται τη Wagner

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Redut (Ρεντούτ) στρατολογεί μισθοφόρους, μεταξύ των οποίων και πρώην συνεργάτες της ιδιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, αναφέρουν οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, τις οποίες επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, τον έλεγχο και τη χρηματοδότηση της δραστηριότητας της εν λόγω οργάνωσης έχει αναλάβει η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η οργάνωση Redut συμμετείχε στις εχθροπραξίες στις περιοχές Ντονέτσκ, Χαρκόβου, Κιέβου και Λουγκάνσκ. Η εταιρεία αριθμεί περισσότερα από 7.000 άτομα.

Αυτή τη στιγμή, η οργάνωση Redut είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και σώματα εθελοντών που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας για να καλύψει ανάγκες των ρωσικών τακτικών δυνάμεων.

Στην αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών του βρετανικού στρατού αναφέρεται ότι είναι πολύ πιθανόν η πρακτική της δημιουργίας τμημάτων «εθελοντών» να συνέβαλε ώστε να αποφύγει η Ρωσία νέα κύματα επιστράτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα ερευνητές δημοσιογράφοι των ιστοτόπων Shemi και Sistema δημοσίευσαν μια μεγάλη έρευνα με θέμα τη μυστική στρατολόγηση Ρώσων για τις ανάγκες του πολέμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v