Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Εσοδα $20,24 δισ., πάνω από τις προσδοκίες

Ξεπεράστηκαν οι εκτιμήσεις κατά σχεδόν 1 δισ. για το τρίτο τρίμηνο. Κέρδη 1,63 δολάρια ανά μετοχή και ικανοποίηση για την αναδιάρθρωση της τράπεζας.

Citigroup: Εσοδα $20,24 δισ., πάνω από τις προσδοκίες

Σταθερή ανάπτυξη τόσο στους θεσμικούς πελάτες όσο και στην προσωπική τραπεζική, που τροφοδοτεί έσοδα υψηλότερα από τα αναμενόμενα, ανακοίνωσε η Citigroup. Ειδικότερα, ανέφερε έσοδα 20,14 δισ. δολ., έναντι εκτιμήσεων για 19,31 δισ. δολ., και κέρδη 1,63 δολάρια ανά μετοχή.

«Παρά τους αντίθετους ανέμους, καθεμιά από τις πέντε βασικές, διασυνδεδεμένες επιχειρήσεις μας σημείωσαν αύξηση εσόδων, με αποτέλεσμα συνολική ανάπτυξη της τάξης του 9%», δήλωσε η CEO Τζέιν Φρέιζερ.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η μετοχή της Citigroup έχει υποχωρήσει 8% σε ετήσιο επίπεδο.

Η έκθεση κερδών αφορά την περίοδο κατά την οποία η διευθύνουσα σύμβουλος ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα χωριστεί σε πέντε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς. Η νέα δομή, που ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, προβλέπει και περικοπές θέσεων εργασίας.

Άλλη πρωτοβουλία υπό την Fraser ήταν η πώληση της λιανικής τραπεζικής της Citi σε ορισμένες διεθνείς αγορές. Στις 9 Οκτωβρίου η τράπεζα ανακοίνωσε συμφωνία για την πώληση του καταναλωτικού χαρτοφυλακίου της στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v