Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση-Ισραήλ: Ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί

Πάνω από το 80% των πολιτών επιρρίπτει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την εισβολή μαχητών της Χαμάς και για το μακελειό στον νότο του Ισραήλ. Καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

Δημοσκόπηση-Ισραήλ: Ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί

Τέσσερις στους πέντε Ισραηλινούς Εβραίους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευθύνονται για τη μαζική διείσδυση τρομοκρατών της Χαμάς και τη σφαγή στον νότο του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dialog Center που παρουσιάζει η Jerusalem Post.

Η συντριπτική πλειοψηφία του 86% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε ότι η αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα αποτελεί αποτυχία της ηγεσίας της χώρας, ενώ ένα εκπληκτικό 92% δηλώνει ότι ο πόλεμος του προκαλεί ανησυχία.

Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (94%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την έλλειψη ετοιμότητας σε επίπεδο ασφάλειας, που οδήγησε στην επίθεση στον νότο, ενώ πάνω από το 75% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 620 Ισραηλινοί Εβραίοι απ' όλη τη χώρα, διαπίστωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Σιδηρά Ξίφη».

Το 56% των πολιτών και το 28% των ψηφοφόρων του κυβερνητικού συνασπισμού είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων αναμένει επίσης να παραιτηθεί ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες σημείωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ώστε να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα, αν και η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν από την ένταξη του πρώην υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ σε κυβέρνηση ενότητας έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τετάρτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v