Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Ανατολή: Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποιεί το Ιράν να μείνει εκτός σύγκρουσης

Η πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας ασφάλειας για το Ισραήλ βρίσκεται ήδη στο δρόμο και πρόσθετη βοήθεια θα ανακοινωθεί σύντομα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Μ. Ανατολή: Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποιεί το Ιράν να μείνει εκτός σύγκρουσης

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας ασφάλειας για το Ισραήλ βρίσκεται ήδη στο δρόμο και ότι πρόσθετη βοήθεια θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν τη διπλωματία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, η οποία τροφοδοτεί περαιτέρω τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι τουλάχιστον 11 Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους και «είναι πιθανό» ότι άλλοι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να μιλήσει για τις επιθέσεις σήμερα Τρίτη. Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από αέρος και θάλασσα και ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποίησε το Ιράν να μείνει εκτός μάχης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v