Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Μεταξωτές... δράσεις για καλλιέργεια φυκών

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα EU4Algae, την οποία υποστηρίζει η Κομισιόν, παρουσιάζει δράσεις για την ανάπτυξη του κλάδου. Τα πολλαπλά οφέλη για οικονομία, κοινωνία και υγεία. Πώς μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση ωκεανών και θαλασσών.

Κομισιόν: Μεταξωτές... δράσεις για καλλιέργεια φυκών

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής για τα φύκη, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Στόχος της συνόδου ήταν να συμβάλει στην άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της βιομηχανίας φυκών στην ΕΕ, ευαισθητοποιώντας σχετικά με τα οφέλη της καλλιέργειας φυκών και αυξάνοντας τη ζήτηση για προϊόντα με βάση τα φύκη στην ΕΕ.

Η σύνοδος αποτελεί μία από τις επακόλουθες δράσεις της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τα φύκη του Νοεμβρίου 2022.

Στις 5-6 Οκτωβρίου, η εκδήλωση έφερε  σε επαφή τη διεθνή κοινότητα φυκών και τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα EU4Algae,την οποία υποστηρίζει η Επιτροπή, παρουσιάζει δράσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, σύμφωνα με την Κομισιόν. 

Η καλλιέργεια φυκών έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και την υγεία και μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση των ωκεανών και των θαλασσών αφαιρώντας θρεπτικές ουσίες που προκαλούν ευτροφισμό. Έχει χαμηλό ανθρακικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ανοίγει νέες προοπτικές για τις καταβόθρες άνθρακα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε πό την Κομισιόν, τη γαλλική κυβέρνηση και τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για τα Φύκη (Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών), με την υποστήριξη του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου και του Ιδρύματος Prince Albert I του Μονακό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v